ВІТАЄМО ВАС НА СТОРІНЦІ КАФЕДРИ ІНОЗЕМНИХ МОВ І КРАЇНОЗНАВСТВА!

Кафедра іноземних мов і країнознавства створена у 2005 році та забезпечує викладання іноземних мов професійного спілкування (англійської, німецької), відповідно до європейських стандартів володіння мовами та згідно «Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти» для студентів освітніх програм 242 – «Туризм», «Туризм. Проектно-грантовий менеджмент»; 241 – «Готельно-ресторанна справа», «Курортна справа», «Міжнародний готельний бізнес»; 028 – «Менеджмент соціокультурної діяльності».

У 2005-2022 завідувачем кафедри  був кандидат філологічних наук, доцент Угринюк Василь Миколайович.

З червня 2022 року кафедру очолює кандидатка філогічих наук, доцентка Апельт Галина Василівна .

На кафедрі працюють 6 доцентів і один старший викладач, серед них – 3 кандидатів філологічних наук, 2 кандидати педагогічних наук і один кандидат психологічних наук.

Кафедра іноземних мов і країнознавства співпрацює з провідними світовими видавництвами іноземної літератури навчально-методичного змісту (Oxford University Press, Cambridge University Press, Macmillan Education, Paerson Longman Education, Heinle Cengage Learning), які забезпечують студентів та викладачів підручниками і посібниками з іноземних мов для усіх рівнів.

Кафедра також працює з Британською Радою, що дає можливість підтримувати національну і міжнародну співпрацю з установами, залученими до удосконалення методів навчання та оцінювання в галузі викладання сучасних мов та створення і застосування засобів навчання, зокрема мультимедійних матеріалів.

Викладачі кафедри іноземних мов і країнознавства є членами ATFL – Всеукраїнської асоціації викладачів іноземних мов і систематично проходять стажування в університетах США, Німеччини та Польщі.

У 2009-2011 викладачі кафедри іноземних мов і країнознавства виконували проєкт «Дистанціна освіта в туризмі» за програмою «Tempus» та у 2022 брали участь у міжнародному пооєкті «Ворота в Ґорнани».

Викладачі кафедри іноземних мов і країнознавства разом зі студентами є активними і творчими у громадському житті та є організаторами та учасниками семінарів, конференцій, фестивалів та інших заходів для молоді, які організовує університет, факультет туризму та громадські організації.

Кафедра та студенти беруть участь у культурно-просвітніх заходах, концертах, виставках, а також люблять подорожі та здоровий відпочинок.